|
|
|
... vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de kör... |
2018-11-09 19:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal, de kör... |
|
2016-03-20 19:55:15 |
|
|
|
|
|
|
... vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel fél óra alatt pirosra sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen mártogatóssal,... |
2015-01-02 20:41:07 |
|
|
|
|
|
|
HÁZTARTÁS
ARMATÚRA
- mészfolt eltávolítása
Szükséges: ecet, rongy.
Az armatúrára került mészfolt feloldódik, ha éjszakára egy ecetbe mártott
rongyot ráhelyezünk.
Szükséges: forró ecetes víz, kemény kefe.
A zuhanyra került mészfolt könnyen eltávolítható, ha lecsavarjuk a
zuhanyrózsát, a szitát kemény kefével ledörzsöljük, utána ped... |
|
2014-05-08 09:51:06 |
|
|
|
|
|
|
... visszatesszük a tűzre és kislángon, folytonos kevergetés mellett addig keverjük, amíg sűrűsödni kezd. Forrnia nem szabad, mert a tojássárga összeugrik!!!
9.) Levesszük a tűzről, és egy pici vajdarabot keverünk a forró madártejbe, ettől fényesebb lesz.
10.) A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen fogya... |
|
2014-03-22 22:18:04 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs és a cukor keverékét csak lassan melegítjük, akkor gyorsabban
zselésedik meg a kandírozott gyümölcs.
Szükséges: vaj.
Ha a kandírozott gyümölcs befőzésekor 1-2 vajdarabot adunk hozzá, akkor nem képződik hab.
Szükséges: pálinka.
A kandírozott gyümölcs nem penészedik meg, ha a forró betöltés után egy adag pálinkát öntünk a gyümölcsre, az üveg peremét... |
2013-09-26 18:35:48 |
|
|
|
|
|
|
... lappá nyomkodom .,
Kivajazott tepsibe rakom a zsemléket, közepükben kicsi mélyedést nyomok,s egy evőkanálnyi cukros gyümölcsöt teszek.
Minden zsemle tetejére rakok egy pici vaj... |
2012-10-07 23:47:36 |
|
|
|
|
|
|
... vastag lappá nyomkodom .,
kivajazott tepsibe rakom a zsemléket, közepükben kicsi mélye... |
2012-09-30 16:26:12 |
|
|
|
|
|
|
...
kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával
lefelé belehelyezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd mindegyik tetejére
teszünk egy fokhagyma nagyságú vajdarabot.
Előmelegített, 180 fokos sütőben légkeveréssel kb fél óra alatt pirosra
sütjük. Félidőben átkenjük még egy kicsit vajjal.
Tálalhatjuk salátával, bármilyen márto... |
2011-06-28 12:02:45 |
|
|
|
|
|
|
... összecsavarom. (Úgy fog kinézni, mint egy szaloncukor) Beteszem a fagyasztóba pár órára.
Ha már fagyos, felszeletelem.
A halakat alufóliára teszem, hasukba teszek egy-egy vajdarabot, és a maradék fűszernövényeket, illetve az aljukhoz és a tetejükre is teszek a fűszervajból. Betekerem a fóliába, jól lezárom a széleket, és közepes lángon, kb. 20 perc alatt megsütöm.|... |
2010-08-19 05:13:55 |
|
|
|
|